VezetőségBoard of Directors

This page is only available in Hungarian. You can use the button above to have Google translate the text for you.

2018. március 17-i közgyűlésen megválasztott vezetőség

Gyuris Viktor

Matematikusként végeztem az ELTE-n 1995-ben. Egyetemi évek alatt a Hallgatói Önkormányzatban dolgoztam, gyerektábort szerveztem. Az USA-ba doktori iskolába jöttem ki, akkori tervek szerint ideiglenesen. Chicagóban találkoztam Bukur-Dóczy Krisztinával, majd összeházasodtunk, és Poughkeepsieben (NY) kezdtünk dolgozni Krisztina gyerekorvosként, én programozóként. Bostonba 2008-ban költöztünk. Igen hiányzott Budapest, és az Egyesült Államokban talán ez a város a leghasonlóbb. Három gyerekünk hamar beilleszkedett a helyi iskolába, s örömmel jártak a Boskolába éveken át, a Cserkészetben lelkes örsvezetők.

Ideköltözésünk óta részt vettem a magyar közösség életében. Éveken át tanítottam a Boskolában, 2010-2014-ig voltam az Egyesület vezetőségének tagja. Szívesen segítek meghívott előadók elszállásolásában, fellépések szervezésében.

Az Egyesület elnökeként szeretném közösségünket tovább építeni.

Badics Tamás

Magyarországon születtem és az ELTE matematikus szakát elvégezve kerültem ki az USA-ba. A New Jersey Állambeli Rutgers University-n szereztem PhD fokozatot Operációkutatás szakon. 1995 óta élek családommal Massachusettsben és jelenleg mint software architect dolgozom az Autodesk cégnél. Három lányunk van, akik anyanyelvi szinten beszélnek magyarul, bár mindhárman itt nőttek fel Amerikában.

Feleségem Varga Emese, akivel már a kezdetek óta aktívan szervezünk sokféle magyar vonatkozású rendezvényt a boston környéki magyarok részére. Kezdve a KUCKO programokkal 1996-ben, a Boskola alapításán keresztül, Mikulás ünnepségeket, Disznótoros vacsorákat, szüreti mulatságokat, hagyományőrző napokat szerveztünk. Jelenleg is tagja vagyok a HunSocMa vezetőségének és tovabbra is szívesen veszek részt kis közösségünk életének szervezésében, irányításában. A jelenlegi bostonhungarians@yahoogroups.com email lista 2000 évi beindítása óta vagyok a lista kezelője Zöllei Lillával közösen.

A bostoni magyarokra úgy tekintek, mintha egy “kis falu” lennénk, ahol az emberek ismerik és segítik egymást. Kedvenc pillanatom, amikor a tavalyi húsvéti rendezvény utáni pakoláskor a New Jersey-ből érkező hentes fiatalember kérdezés nélkül megállított, hogy mennyire szeret a bostoni rendezvényeinkre jönni, mert nálunk mindeki olyan jókedvű. Munkámmal szeretném ezt a kellemes állapotot továbbra is fenntartani.

Balogh Károly

1958 óta élek Bostonban, magyar feleségem és három felnőtt gyermekem van. Patológus voltam egyetemi kórházban, beosztott és vezető állásban. Jelenleg felállásban dolgozom.

Az 1980-90-es években több ciklusban voltam vezetőségi tag, kétszer az Egyesület elnöke is. Ebben az időben Egyesületünk tagjainak összefogásával több sikeres segélyakcióban vettem részt/szerveztem. Nagyobb összeggel segítettük a tiszai és kárpátaljai árvízkárosultakat, az erdélyieket kétszer, több beteg gyerek kezelését Európában, új orvosi könyvek beszerzését ( $1,5 mio) és Magyarországra küldését stb. Megszerveztem 10 magyar gyerek ingyenes szívműtétét Bostonban stb.

Az Egyesület vezetőségi tagjaként, de magánemberként is mindenkor a magyarság egyetemes érdekeit tartottam és tartom szem előtt. Közösségünk harmónikus együttműködésének érdekében ügyeltem arra, hogy a bostoni magyarságot ne osszák meg politikai vagy más nézetkülönbségek Abban a szellemben cselekedtem, hogy az Egyesületet magáénak érezhesse minden magyar és mindenki, aki kultúránk iránt érdeklődik. Fontosnak tartom, hogy Egyesületünk tevékenységének folytonosságát fenntartsuk és ebben akarom segíteni a vezetőség munkáját. Összefogásban az erő.

Hámori Eszter

2004-ben közgazdászként végeztem a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, Vezetés-szervezés szakirányon. 6 év Budapesten üzleti tanácsadással eltöltött munka után a Boston University-n folytattam tanulmányaimat és 2012-ben szereztem meg az MBA diplomám. Azóta üzelti tanácsadással (fúziókkal és felvásárlásokkal) foglalkozom a PwC bostoni irodájának alkalmazottjaként. Jelenleg H1B vízumon tartózkodom az Egyesült Államokban, mely érvényes a megpályázott pozíció teljes idoszaka alatt.

Az egyesület eseményeire 2011 óta járok, tetszenek a programok. Szeretném munkámmal aktívabban támogatni, megőrízni a programokat, és előmozdítani korosztályom programokon való részvételének növelését.

Koncz András

Erdélyben, Brassó városában születtem és 2009 óta élek Bostonban feleségemmel és két gyerekünkkel. Közgazdász a végzettségem és az orvosi eszközök területén dolgozok. 2006-ban jöttünk ki az USA-ba, elöszőr Észak Karolinába, ahol tovább folytatva tanulmányaimat MBA mesterképzést szereztem. Ezt követően a sors Boston környékére hozott. Gyerekeink már itt születtek és számunkra nagy örömet jelentett az itteni magyar közösségbe való bekapcsolódás. Nem sok idő telt el és úgy éreztük igazán tartozunk valahová. Gyerekeink már a bölcsődétől kezdve jártak a Boskolába. Meggyöződésünk, hogy az itteni lelkes magyar közösség kulcsfontosságú szerepet tölt be a hagyományaink, kulturánk megörzésében, nyelvünk ápolásában.

Az Egyesület munkájában vezetöségi tagként 2014-től aktívan részt veszek. Megtiszteltetéssel és örömmel tölt el az, hogy a helyi virágzó közösségért tehetek valamit, ami tovább szilárditja és böviti a magyarságnak e kis szigetét, törekedvén kulturánk es nemzeti értékeink megőrzésére, messze és elszakadva a szülőföldtől. Ez nem egy könnyü kihívás, éppen ezért segíteni ennek megvalósításában tartom a legfontosabb feladatnak.

Kovács István

2014 novembere óta dolgozom Bostonban Prof. Barabási Albert-Lászlóval. Az Eltén végeztem fizikusként, illetve PhD kurzusokat tartottam a Semmelweis Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen. Az egyetemi évek alatt intenzíven részt vettem a hallgatói önkormányzat munkájában, közösségi és tudományos rendezvények szervezésében illetve számos pályázat megírásában. Egy ötleten felbuzdúlva, kalandvágyból start-up céget is alapítottam, amiből sokkal többet tanultam mint vártam. Egy évtizeden át részese lehettem egy szorgos csapatnak is amivel nagyszabású teljesítménytúrákat szerveztünk alkalmanként ~400 résztvevővel. Teaházak és társasjáték estek szervezésén túl időközben segítettem megszervezni 8 hazai és 4 nemzetközi konferenciát, beleértve pályázati források és támogatók megszerzését illetve a konferencia kiadványok elkészítését. Amerikába költözésem előtt közösségi élményeim nagyrészét a 3 kórusnak köszönhettem, ahol volt szerencsém sok éven át nagyszerű emberekkel együtt dolgozni és élményeket szerezni egymásnak és a hallgatóságnak. Nem volt könnyű elszakadni ettől a nagy családtól. Sokat köszönhetek ezen a téren a bostoni magyar közösségnek, különösen a közös túrákat, társasjáték esteket, beszélgetéseket, illetve hogy bekapcsolódhattam a Tudósklub szervezésébe. A jövőben szeretnék még többet tenni ezért a remek közösségért.

Széchényi Péter

Az Egyesült Államokban születtem, tradicionális magyar családban nevelkedtem. Családi gyökereim, és magyarságszeretetem révén még közelebb kerültem a magyar kultúrához, melyet Magyarországon töltött több mint tíz évem alatt még inkább mélyítettem. Ezt példázza többek között, a Törökbálinti Kísérleti Általános Iskolában pedagógusként eltöltött néhány évem ahol környezet és vizuális kultúrát tanítottam 1-8 osztályos diákoknak. Valamint kulturális és művészetek elkötelezettségem réven, Gyermelyen, nonprofit szervezetként elindított művésztelep, mely nagy büszkeséggel tölt el, hiszen mai napig szolgálja a fiatal magyar képzőművészeket és gazdagítja a falu kulturális életét. A Magyar Kulturális Minisztérium elismeréseként a Pro Kultúra Hungária díjjal jutalmaztak. Bostoni jogi tanulmányaim következtében, jelenleg egy dinamikusan fejlődő oktatasi konzultáns cégcsalád vezető ügyvédjeként dolgozom Walthamban ahol a négy cég általi konzorciumnak jogi képviseletet látom el egy személyben. Ahogy bizonyára sokan emlékeznek rá, 2011-2013-ig az Egyesület titkárjaként tevékenykedtem, jogi és szakmai tanácsadó voltam. A magyar kultúra ápolását, és a helyi magyar közösség összetartozását elősegítendő, a Prudential-ban méltó helyet talált Petőfi emlékmű létrehozásában vállaltam szerepet. Az Egyesület lehetőségeit – mint nonprofit szervezet – szeretném kiteljesíteni, tanácsadóként a szakmai működést elősegíteni, a jogi hátterét biztosítani.

Virga Ágnes

A Massachusettsi Magyar Egyesület ( MME) elnöke vagyok 2010 március óta. A létszámaban, tagsági összetételében, jogi, gazdasági strukturájában teljesen megváltozott Boskolával és Cserkészcsapattal kibővült, komplikáltabbá és professzionalisabbá vált egyesületet vezetni a kitűnő vezetőséggel és más segítőkkel együtt nem könnyű, de hálás, tanulságos felejthetetlen élmény. Az egyesület nyitottabbá vált más szervezetek felé, nemzeti és nemzetközi terepen ismertté vált és sikerült jelentős gazdasági segítséget is szerezni az Egyesületnek és Boskolának. Sok más rendezvény és program mellett legközelebb állt szívemhez a MME 50. évfordulójanak megrendezése. Az elnöki posztot most szívesen átadnam valaki másnak. Szeretnék még a vezetőségben maradni a következő periódusra hogy az új elnöknek és új vezetősegnek segíthessek a 6 év alatt szerzett tapasztalatokkal, kapcsolathálózattal és információkkal.

Zucker Mike

1976 óta elek Massachusetts államban, azonban egy pár évig éltem Ausztriában és Magyarországon is a 80-as és 90-es években. Azért szeretnék a bostoni magyar vezetőséghez csatlakozni mert továbbra és ez úton is szeretném támogatni a magyar diákokat és pélyakezdőket, aki Bostonban szeretnének tanulni vagy dolgozni.
Mesteri egyetemi diplomámam a Tufts Egyetemen, Medfortban, a Fletcher School of Law and Diplomacy-n szereztem. Karrieremet a Lockheed Martin-nál keztem a texasi Fort Worth-ben, majd visszakerültem Boston-ba, ahol a GE Aviation-nél kaptam munkát. Jelentleg a Raytheon-nál dolgozom Boston külvárosában. Szabadidőmben szeretek főzni (ha nem kozmál oda), utazni, és filmet nézni.


A Boskola képviselésében

Polgár-Turcsányi Mariann

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est labour.

 

Varga Emese

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est labour.


A cserkészet képviselésében

Gyurcsán Ferenc

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Last modified: November 18, 2015

Utolsó módosítás dátuma: November 18, 2015