Email listákEmail Lists

This page is only available in Hungarian. You can use the button above to have Google translate the text for you.

Feliratkozás a listákra

Feliratkozás bostonhungarians+subscribe@googlegroups.com
Lejelentkezés bostonhungarians+unsubscribe@googlegroups.com
Lista kezelõje https://bostonhungarians.org/about/contact-us/
Lista honlapja https://groups.google.com/g/bostonhungarians

A lista bostoni és Boston környéki magyarból áll és csak ők kerülhetnek fel rá. Általában magyar programok hirdetésére, vagy magyarokat érintő segitség kérésre szolgál.

A lista kis forgalmú, havonta átlag 40, általában magyar nyelven írt levél érkezik rá. Ezért még a szociális média korában is hasznos szerepet tölt be a helyi magyarok közösségében.

A lista nem moderált, csak lista tagok írhatnak rá.

A BostonHungarians@googlegroups.com címre küldött emailek minden lista taghoz automatikusan megérkeznek. Így leveled azonnal eléri a bostoni és Boston környékén élő közel 900 lista tagot.
A listát a Massachusettsi Magyar Egyesület működteti 2003 óta a Yahoo cég után a Google ingyenes Groups szolgáltatását használva. Ez a lista vette át az MIT egyetemen tanuló magyar diákok által a 90-es években indított hasonló lista szerepét.

A Massachusettsi Magyar Egyesület mindenkori vezetőségét a posta@bostonhungarians.org címen lehet elérni.
A megjelenő tippeket, információkat (pl. telefonálás haza, hol lehet szalámit kapni, stb.) az egyesület honlapján is megjelentetjük.

Email lista “etikett”:

  • Hogy a lista kis forgalmú de hasznos maradjon, csak akkor írj levelet, ha egy CSAK a bostoni magyarokat érintő dologról van szó. Ha egy ügy másokat is érint, valószínüleg van jobban megfelelő fórum, küldd inkább oda a leveled.
  • Kifejezetten ne küld jél a listára lánclevelet (olyan levelet ami úgy kezdődik ‘ezt a levelet küldd el minden ismerősödnek’), nagy méretű file-okat (pl a fénykép a pincsikutyáról nem idevaló bármilyen aranyos is) inkább csak add meg a web-címet ahonnan program/kép letölthető.
  • Ne vitázz politikáról, a linux-windows versenyről stb. Ez nem egy vita lista. Ha mégis vitába keveredsz, azt rendezzétek le magánlevelekben, és legföljebb a vita összefoglalt eredményét tegyétek fel a listára, ha az közérdekű. Ha mások vitáznak a listán, és van véleményed azt magánlevélben küldd el, ne írjál a listára ‘Igazad van, Így tovább’ tartalmú leveleket. Ha egy listán feltett kérdésre válaszolsz, azt magánlevélben tedd meg. Viszont ha a kérdésédre jó válaszokat kapsz, írj esetleg egy összefoglalót a válaszokból.
  • Légy megfontolt a küldésben és engedékeny a fogadásban. Ne írj le semmit sem emailben amit élőszóban nem mondanál el, vagy nem írnál le egy levelezőlapra. Legyél tudatában, ha egy levelet küldesz a listára azt több száz ember kapja meg, így több tucat választ kaphatsz. Ha a válaszlevelek nem értenek egyet veled, azt ne vedd személyes sértésnek. Inkább tekintsd ezt népszavazásnak. Ha sok nemtetszést nyilváníto levelet kapsz, akkor legközelebb ne írjál ilyen levelet.
  • A lista nem moderált. Bárki, bármilyen levelet küldhet rá, természetesen a jó ízlés határain belül. A lista kezelői fenntartják a jogot, hogy szükség esetén közbeavatkozzanak.
  • Ha elköltözöl Boston környékéről, légy szíves, jelentkezz le a listárol a bostonhungarians+unsubscribe@googlegroups.com címen.

A https://groups.google.com/g/bostonhungarians címen elérhető funkciók:

  • Választható az email cím, és küldési opciók: “Each email”, “Digest”, “Adridged”, “No email”. (Ha nincs Gmail-es emailed és szeretnéd ezt az opciót átváltoztatni a kezdeti “Individual emails”-ről, írj egy levelet a lista kezelőjének.)
  • Az összes régi levél elolvasható, keresni lehet közöttük.

Szeretnénk, ha minél több Boston környéki rendelkező magyar tagjává válna ennek az információs fórumnak.
Reméljük, hogy ez a közösen működtetett lista még inkább kibővíti az idősebb és fiatalabb magyarokból álló közösségünket.

További jó levelezést kívánunk!

–Badics Tamás és Zöllei Lilla (A BostonHungarians lista jelenlegi kezelői.)

Last modified: March 4, 2022

Utolsó módosítás dátuma: March 4, 2022