ElérhetőségContact Us

Hungarian Society of Massachusetts
P.O. Box 61
Belmont, MA 02478
Voicemail: (617)-315-8889
posta at bostonhungarians dot org


Security Code:
security code
Please enter the security code:

Submit / Küld

Támogatást kérőknek

Kedves Támogatást Kérő!

Időről időre megkeresik Egyesületünket egyének vagy csoportok, hogy támogassuk őket vagy kezdeményezésüket. Fordulnak hozzánk sanyarú szociális helyzetben levők, akiknek a napi megélhetés súlyos gondot okoz. Írnak nekünk betegek, akik gyógykezelésre gyűjtenek. Diákok gyakran keresnek nálunk ösztöndíjat, művészek külföldi útjukhoz mecénást. Vannak olyanok, akik az USA-ban szeretnének új életet kezdeni, és a kezdetekhez keresnek támogatót.

Fáj a szívünk, de sajnos nem áll módunkban ilyen törekvéseket anyagilag támogatni.

Egyesületünk 200 massachusettsi család kultúrális közössége. Csekély tagdíjunk kizárólag kultúrális programok megteremtésére szolgál. Nem kapunk külső támogatást, amit újraoszthatnánk, és nincs saját üzletünk, ami anyagi forrással látna el minket. Összejöveteleinket bérelt helyiségekben tartjuk, saját ingatlanunk nincs.

Mégis, miként tudunk segíteni?

  • Szívesen látunk művészeket, akik az otthoni kultúrát hozzák el nekünk. A fellépés költségeihez kismértékben hozzá tudunk járulni, de ez a hozzájárulás messze nem fedezi a tengeren túli repülőjegy árát. Termet tudunk biztosítani, az átlagos érdeklődő létszám 40 körül van.
  • Szállással és apróbb figyelmességekkel tudunk támogatni már ittlévő rászorulókat.  Nemrég szállással, játékokkal és zsebpénzzel támogattunk egy rászoruló kislányt, aki egy súlyos szemműtéten esett át a bostoni Massachusetts General kórházban. Mivel az amerikai orvosi ellátás igen költséges, sajnos csak akkor tudunk segíteni, ha az ellátás és az utazás teljes díja már más forrásból rendelkezésre áll.
  • Tagjaink között gyűjtéseket szervezünk magyarországi katasztrófák áldozatainak megsegítésére. (Például gyűjtést szerveztünk a vörösiszap gátszakadás, valamint az árvizek áldozatai számára.  Az összegyűlt összeget hivatalos csatornákon át juttattuk el Magyarországra.)
  • Rövid időre (nem több mint egy hétre) ide látogató diákok, tudósok, művészek szállást kérő levelét továbbítani tudjuk belső levelező listánkra. Tagjaink gyakran vendégül látják a kérelmezőt.

Köszönjük, hogy megtiszteltek figyelmükkel és kérjük, csak olyan kérelmekkel forduljanak hozzánk, amelyek a fentiek figyelembe vételével, lehetőségeink keretein belül esnek.

Last modified: October 2, 2022

Utolsó módosítás dátuma: October 2, 2022