Szüreti mulatságHarvest Festival

2013-ban indítottuk el azt a hagyományt, hogy kora ősszel szervezünk egy nyárvégi találkozós, újonnan érkezetteknek ismerkedős szabadtéri programot, népzenével, játékokkal, szabadtűzön készült magyaros eszem-iszom dinom-dánommal. A Szüreti Mulatságra keresztelt esemény nagy siker volt, s kiérdemelte helyét az évente rendszeresen megrendezésre kerülő események között.
The Hungarian Harvest Festival, first organized in 2013, was a big success and has became a popular event organized by the Society annually. A fun outdoor and family-friendly gathering with games, picnics, authentic Hungarian food, music, and other activities – a wonderful opportunity to catch up with friends, meet new people, and become part of the Hungarian community in the Boston area.

  

2020-ban sajnos csak virtuálisan tudtuk megrendezni a Szüreti Mulatságot, amikor is bográcsgulyás főző versenyt hirdetünk, de 2021-ben visszatértünk egy a korábbiakhoz hasonlóan színvonalas rendezvénnyel.
2019-ben nagyon jó hangulatban zajlott a Massachusettsi Magyar Egyesület által rendezett Szüreti Mulatság. Volt bőséges választék bográcsban főtt ételekből, volt lángos és kürtőskalács, lehetett frissen préselt mustot inni, magyar hentesárut és kézműves ékszert vásárolni.
A közel 470 fős résztvevő között szép számban voltak akik népviseletben, ünneplő ruhában jelentek meg. Ezt öröm volt látni, valamint azt is, hogy számos nem magyar ajkú vendégünk is volt.
A talpalávalót az Fokos zenekar szolgáltatta. Volt gyerek es felnőtt táncház, énektanítás, csürdöngölő tánc bemutató.
Nagyon örültünk, hogy akkor sokan eljöttek, reméljük mindenki jól érezte magát!
Találkozzunk idén is személyesen! Várunk mindenkit szeretettel! Hasonlóan jó program várható.

Last modified: October 24, 2022

Utolsó módosítás dátuma: October 24, 2022