Cserny András


Budapesten születtem, ahonnan magasépítő technikusi végzettségem megszerzése után 2003-ban kerültünk az Egyesült Államokba feleségemmel, László Noémivel.
Építési vállalkozóként tevékenykedem, jellemzően Massachusetts államban. Megérkezésünk óta mindig Boston környékén éltünk, immár két lányunkkal.

A Massachusettsi Magyar Egyesülettel először egy disznótoros vacsorán találkoztam vendégként még az USA-ba költözésünk évében. Két évvel később pedig már dolgoztam is a rendezvényen, ahogy azóta is folyamatosan minden alkalommal. Az évek múlásával egyre nagyobb részt vállaltam a szervezői munkából is, így a disznótoros vacsorán kívül már az egyesületi rendezvények többségén is részt veszek a rendezői csapat tagjaként. 2010-től két éven keresztül az egyesület elnökségének tagja voltam. A jelenlegi leköszönő vezetőségbe szintén bekerültem 2017 szeptemberében, amikor az elköltözése miatt leköszönő Koncz András helyét vettem át.

Az új elnökségbe való bekerülésem esetén (és attól függetlenül is) továbbra is az egyesületi rendezvények szervezésében, valamint egy önfenntartó bostoni magyar ház működési strukturájának kidolgozásában vennék részt.


[English text forthcoming]