Cserny András


Budapesten születtem, ahonnan magasépítő technikusi végzettségem megszerzése után 2003-ban kerültünk az Egyesült Államokba feleségemmel, László Noémivel.
Építési vállalkozó vagyok, jellemzően Massachusetts államban.
Megérkezésünk óta mindig Boston környékén éltünk.
Két lányunk született, mindketten a Boskola diákjai 3 éves koruk óta és aktív cserkészek is.

A Massachusettsi Magyar Egyesülettel először egy disznótoros vacsorán találkoztam vendégként még az USA-ba költözésünk évében, két évvel később pedig már dolgoztam is a rendezvényen, ahogy azóta is folyamatosan, minden alkalommal.
Az évek múlásával egyre nagyobb részt vállaltam a szervezői munkából, így a disznótoros vacsorán kívül már az egyesületi rendezvények többségén is részt veszek a rendezői csapat tagjaként az előkészítésben és/vagy a kivitelezésben is.
Ugyanez vonatkozik az egyesület által szervezett ünnepségekre is.
Az egyesületen kívül is segitettem magyar kulturális projekteket:
pl. Szentgyörgyi film, Kodály hétvégék.
Az egyesületben a múltban és a jövőben is szívesen dolgozom, az itt folyó munkát nagyon fontosnak tartom az itteni magyar közösség és a saját és családom életében egyaránt.

2010-től két éven keresztül az egyesület elnökségének tagja voltam.
Ezek után időhiány miatt az elnökségi munkát nem tudtam vállalni - bár a közösség életében aktívan vettem részt továbbra is.
Az elköltözése miatt leköszönő Koncz András helyét átvéve kerültem be újból az elnökségbe ,majd a legutóbbi tisztújítás során a mandátumomat a szavazók meghosszabbították.
A megkezdett munkát szívesen folytatom a jövőben az elnökségben is.
Munkám során eddig is és a jövőben is nagy hangsúlyt fektetek majd egyesületünk alapelveinek a betartására, amely a magyar kultúra terjesztését önmagát fenntartani képes független társadalmi szervezetként valósítja meg.


[English text forthcoming]