12.11.16 – Irodalmi Est, Tóth Krisztinával és Tihanyi Annával

A vendégeink: Tóth Krisztina, írónő, aki magyarul tart felolvasást műveiből, és Tihanyi Anna fotográfus, aki munkáiból tart bemutatót nekünk.

Az irónőről: Tóth Krisztina az egyik legismertebb és legolvasottabb magyar szerző, munkáját számos irodalmi díjjal ismerték el. 1967-ban született. Szobrászatot, majd irodalmat tanult, egyetemi évei alatt két évet Párizsban töltött. Budapesten él. Francia költészetet fordít, kreatív írást tanít. Tíz verseskötete és hat prózakötete jelent meg, Akvárium című regénye tavaly a neves német Internationaler Literaturpreis shorlistján szerepelt. Műveit több, mint tíz nyelvre fordították, regényei és novellái olvashatóak többek között német, francia, lengyel, finn, svéd cseh és spanyol nyelven is. A gyerekirodalomban szokatlan témájú, humoros hangvételű, a tabutémákat könnyedén feldolgozó műveivel hívta fel magára a figyelmet. Az Anyát megoperálták című könyve kisiskolásoknak mondja el, mi is az a daganatos betegség, az Orrfújós mese főszereplője pedig két fika, akik egy orr jobb és bal oldalában laknak. A lány, aki nem beszélt című meséjét saját lányának örökbefogadás-története ihlette. Világadapter című új verseskötete 2016 júniusában jelent meg.

További info itt:

http://www.tothkrisztina.hu/blog/language/hu/


Tihanyi Anna fotográfus, Lucy-díjas művésznő a rangos American Photographic Artrists alapitvány díjazottja. Az alapítvány olyan feltörekvő fotósokat támogat anyagilag, akik valahogyan újraértelmezik a fényképezést. A művésznőt 2011-ben Celeste díjra jelölték, New Yorkban es Berlinben is dolgozott. Megrendezett fotókat készit, beállitott szituációkat embereket, történeteket talál ki. Mindegyik eddigi fotója saját tapasztalatain vagy érzelmein alapul, tehát
személyes eredetű. A legutóbbi sorozatát magyar írók Berlin élményeivel kötötte össze a saját érzéseit és így fogalmazta meg a képeket, és ezeket mutatja majd be nekünk.

További info itt:

http://www.begumchat.com/docs/bio